Waarom eten honden poep € 59,-

Er zijn redenen waarom honden poep eten. Ongeveer 50% van de honden eet wel eens poep. Vaak is het aangeleerd gedrag en in sommige gevallen hebben honden last van een hongerklop of tekortkoming in voedingsstoffen. Het overgrote deel van de honden eet poep gewoon omdat ze het lekker vinden. Vaak ruikt en smaakt het nog naar de geur- en kleurstoffen die er door de voedingsfabrikant ingestopt zijn en is het voor de hond een lekkere snack voor de lekkere trek.

Het poep eten van honden is niet zonder gevaar, er kunnen nog medicijnen, drugsresten, ontworming, parasieten in de ontlasting zitten die gevaarlijk zijn. Het liefst wil je dat je hond geen poep eet.

De oorzaak is vaak gedrag en dit kan een combinatie- of gevolg- van een tekortkoming in voedingsstoffen zijn. Ik ga op zoek naar de samenstelling van je voer en analyseer of je hond de juiste hoeveelheid Kcal (hongerklop) en juiste nutriënten binnenkrijgt (tekortkoming in voedingsstoffen). Ik geef suggesties voor jouw hond in relatie tot voeding voor bijvoorbeeld aanvullingen die mogelijk de behoefte aan poep eten verminderen. Naar aanleiding van deze analyse, het rapport wat ik voor jou en je hond opmaak, kan je besluiten of je dingen gaat aanpassen in het voer.

Voor € 59,- weet je precies hoe het zit met de voedingsstoffen en of er genoeg energie inzit zodat je hond niets tekortkomt. Ik doe suggesties die kunnen helpen om het poep eet probleem op te lossen. Het probleem kan niet opgelost worden als voeding niet de oorzaak is. Met dit rapport sluiten we uit of voeding de oorzaak is. Als voeding de oorzaak is dan geef ik je schriftelijk advies om het poep eten te doen verminderen of te voorkomen. Als voeding niet de oorzaak is dan weet je of het voer passend is voor jouw hond. Je krijgt daarbij hetzelfde inzicht als bij de voercheck.

Afvallen

Je hond is te zwaar of te licht en je hebt een verwijzing van je dierenarts. Het is belangrijk dat je dierenarts heeft aangegeven dat je hond te zwaar of ..

Meer informatie

Voedingsadvies

Wat is het allerbeste eten voor jouw hond. Het allerbeste eten voor jouw hond is dat waar de hond het goed op doet. Dat is voor iedere hond anders.

Meer informatie